Over ons

Monumenten zijn onze lust en ons leven

over ons

Over monumentenwacht

Stichting Monumentenwacht Noord-Holland. Ooit begonnen als kleine club enthousiastelingen met een voorliefde voor monumenten. Die samen alles op alles zetten om eigenaren van monumenten te helpen en te adviseren over hoe dat prachtige pand in zo goed mogelijke staat te (be)houden. Veertig jaar later inspecteren we nog steeds monumenten van torenspits tot gewelf, van kelder tot schoorsteen, en geven we onafhankelijk advies met verstand van zaken.

Vacatures

Wil jij je ook inzetten om met ons eigenaren van monumenten te ontzorgen? Op het moment zijn wij op zoek naar:

Allround office manager/planner (parttime, 24-28 uur per week)
Bouwkundig inspecteur (fulltime, 36 uur per week)
Junior bouwkundig inspecteur (fulltime, 36 uur per week)

Medewerkers

Ons statutaire doel

‘Het voorkomen van verval van cultuurhistorische bouwwerken in Noord-Holland en elders. Door middel van het nemen en bevorderen van preventieve maatregelen en het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Dit zonder daarbij winst te beogen.’

De Belastingdienst en BTW

Voor een aantal van onze diensten zijn we BTW-vrij in te schakelen. De overheid heeft namelijk bepaald dat er een BTW-vrijstelling geldt voor:

  • Alleen voor abonnees: Periodieke inspecties waarvan we de uitkomsten vastleggen in een rapport
  • Het verrichten van kleine herstelwerkzaamheden tijdens inspecties
  • Generieke informatievoorziening: het beschikbaar stellen van specifieke monumentenkennis aan andere overheidsinstellingen voor het beheer van monumenten

Voor alle andere werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het opstellen van een meerjarig onderhoudsplan, rekenen wij 21% BTW.

Organisatiestructuur

Monumentenwacht Noord-Holland (MWNH) is een werkmaatschappij van de Stichting Monumentenwacht Services Noord-Holland (MWS NH). In MWS NH zijn het bestuur en toezicht geregeld van MWNH. Een andere werkmaatschappij is Bouwadvies Groot Holland (BGH). Als stichting hebben zij geen van allen een winstoogmerk.

Aangesloten bij MonumentenwachtNL

Als landelijke koepel en netwerkorganisatie treedt MonumentenwachtNL op ter ondersteuning van de provinciale organisatiestructuur. MonumentenwachtNL behartigt de belangen van de provinciale wachten op landelijk niveau en biedt een platform waar kennis, ervaring, expertise en faciliteiten uitgewisseld kunnen worden. MonumentenwachtNL is de werknaam van de Vereniging Provinciale Monumentenwachten Nederland.

telefoon

Wij zijn telefonisch niet bereikbaar

e-mail

Pin It on Pinterest